Osnovna šola Duplek

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
Pozdravljeni na spletni strani osnovne šole Duplek

Prvenstvo Slovenije v krosu

E-pošta natisni PDF

Učenci naše šole se bodo 24.4. 2014 udeležili Prvenstva Slovenije v krosu (Šolski ekipni kros), ki bo v Mariboru na travnatih terenih Športnega parka Tabor (za Ledno dvorano). Nastopilo bo več kot 2000 učencev iz vse Slovenije. Časovni razpored štartov posameznih starostnih kategorij je v priponki.

Učenci od 1. - 4. razreda se bodo vrnili v šolo ob 12.30, starejši učenci pa ob 15.15.

Zadnjič posodobljeno Torek, 22 April 2014 23:34
 

Spomladansko prvenstvo v krosu

E-pošta natisni PDF

17.4. 2014 so se učenci naše šolev Mariboru udeležili Spomladanskega prvenstva v krosu. V hladnem vremenu so vsi tekmovalci dali vse od sebe. Miha Bukovec in Maj Premzl sta vsak v svoji starostni kategoriji dosegla odlično 2. mesto. Čestitamo!

 

PREZRAČIMO OMARE – SPOMLADANSKA IZMENJAVA OBLAČIL

E-pošta natisni PDF

OŠ Duplek ponovno prireja akcijo Prezračimo omare – spomladanska izmenjava oblačil!

Izmenjava oblačil je po eni strani odlična priložnost za osvežitev vaše garderobe, po drugi strani pa s sodelovanjem v akciji na ustvarjalen način podaljšujete življenjski cikel izdelka.

Namenjenaje izmenjavi odvečnih oblačil, šolskih potrebščin in knjig.

Prezrači omare in osvobodi stanovanje vsega nepotrebnega. Zberi vsa odvečna, lepo ohranjena oblačila, uporabne šolske potrebščine in knjige. Prinesi jih v šolo in se nam pridruži v menjalnici.

Izmenjava poteka po načelu »Prinesi – odnesi - podari«!

Akcija bo potekala v torek, 22. 4. 2014, od 17. do 19. ure v jedilnici OŠ Duplek, Korenska c. 31, Sp. Duplek.

Zbirali bomo:

- ohranjena moška, ženska in otroška oblačila (za starost od 0 – 15 let),

- ohranjeno moško, žensko in otroško obutev (za starost od 0 – 15 let),

- otroške igrače,

- šolske potrebščine (zvezke, pisala, peresnice, ravnila….),

- modni dodatki (šali, rute, pasovi, nakit…),

- otroško in mladinsko literaturo.

Če ne želite izmenjave, pa bi radi osvobodili stanovanje nepotrebnega,vas vabimo, da nam prinesete in podarite oblačila, šolske potrebščine in knjige. Razdelili jih bomo tistim, ki jih potrebujejo.

Veselimo se skupne akcije. Pridruži se nam, morda najdeš tudi zase kaj uporabnega!

Dokažimo, da izmenjava oblek ni noben tabu!

Vodji akcije:

Marina Herman in Marjetka Bezjak

 

KULTURNI DAN – 22. 4. 2014

E-pošta natisni PDF

V torek, 22. 4. 2014, bodo imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan.

V Mestnem kinu Ptuj si bomo ogledali kino po programu »Kako deluje kino« in film Kraljestvo vzhajajoče lune.

Avtobusi zjutraj vozijo po ustaljenem urniku.

Potek dneva:

7:30 Prihod v šolo, razredna ura.

8:00 Malica.

8:20 Odhod avtobusov proti Ptuju.

9:00 – 11:30 Ogled kina in filmske predstave.

12:00 Odhod domov, izstopanje po postajah (smer Ptuj - Zg. Duplek).

Učenci imajo možnost kosila v šoli med 12:30 in 13:00. Tudi popoldan vozi šolski avtobus po ustaljenem urniku.

Maja Brumec, Jasmina Demali

 

DAN ZA SPREMEMBE 2014 NA OŠ DUPLEK

E-pošta natisni PDF

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Organizator akcije Slovenska filantropija.

Častni pokrovitelj letošnjega Dneva za spremembe je bil predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Na ta dan so tisoči prostovoljcev pomagali posamezniku, ki se je znašel v stiski, reševali določen skupnostni problem ali pa poskrbeli za prijetnejšo okolico, iz katere izhajajo.

Zaščitni znak dneva za spremembe je ribica. Ribica, ki se ne prepušča toku in aktivno prispeva k spremembam, tako kot vsi, ki sodelujemo pri Dnevu za spremembe.

K letošnji akciji smo pristopili tudi v OŠ Duplek. V petek, 4. 4. 2014, ob 13.00 smo izvedli naš Dan za spremembe. K akciji smo povabili tudi občino, ki se je prijazno odzvala in vključila. Ob zunanjih igralih smo posadili 4 drevesa, ki nam jih je podarilo Vrtnarstvo Tement. Kajti na tem igrišču ni nobene sence. Učenci prostovoljci so skopali luknje. Nato smo s strokovno pomočjo Milka Tementa in prostovoljcev posadili drevesa.

Potem smo z manjšo skupino prostovoljcev obiskali ga. Julko Kocbek v Dvorjanah. Z gospo Julko smo preživeli prijetno, spominov polno uro ob izdelavi rožic iz krep papirja.

Skupaj smo zavihali rokave in s prostovoljnim delom spremenili podobo našega igrišča. Z medgeneracijskim druženjem smo preživeli prijeten popoldan. Ugotovili smo, da so starostniki polni modrosti, v katerih lahko prepoznamo vrednote, pomembne za sodobnost.

Veseli smo, da nas je pobuda za spremembe povezala. Takoj so prišle pobude in donacije za nove spremembe in akcije se bodo nadaljevale ves mesec april. Podjetje Šabeder bo še tudi sodelovalo pri spreminjanju podobe igrišča. Velikokrat pa se nam žal zgodi, da nekateri načrtno uničijo skupno delo. Na OŠ Duplek bomo s prostovoljci 22. 4. 2014 ponovno organizirali spomladansko izmenjavo oblačil.

Hvala vsem, da smo lahko spreminjali skupaj!Za uspešno realizacijo dneva za spremembe se iskreno zahvaljujemo za pomoč direktorici Občinske uprave Občine Duplek ga. Nataliji Jakopec, Vrtnarstvu Tement za donacije in strokovno pomoč, predsednici RK Dvorjane, Marini Toplak.

Marjetka Bezjak in Marina Herman

 


Stran 1 od 32

Twitter